Ώρα να γίνεις ο δικός σου Coach!


Έχω την τύχη να είμαι μάρτυρας του μεγαλείου κάποιων από εσάς και για αυτό νιώθω

αφάνταστη ευγνωμοσύνη. Γνωρίζατε ότι κάποια από τα πιο επιτυχημένα άτομα που ξέρετε, έχουν όλοι τον δικό τους προσωπικό coach; Κάποιοι μάλιστα περισσότερους από έναν, ανάλογα με τον τομέα της ζωής τους που θέλουν να δουν αλλαγή. Είτε είναι τα επαγγελματικά / οικονομικά, η υγεία και το σώμα, η πνευματικότητα, η σχέση τους, ή και όλα μαζί.


Πιστεύω ολόψυχα ότι υπάρχει αξία στη συνεργασία με ένα άτομο που είναι αφοσιωμένο στην επιτυχία μας και έχει εκπαιδευτεί για να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας.


Τι γίνεται όμως αν είμαστε στο διάστημα μεταξύ συναντήσεων ή απλά ανήκουμε σε αυτούς που δεν είναι έτοιμοι να κάνουν αυτή την κίνηση;Χαίρομαι να μοιραστώ μαζί σας σήμερα κάποιες κορυφαίες τεχνικές, τις οποίες χρησιμοποιώ πολύ με όσους συν-εργάζομαι και το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς. Είναι σχεδιασμένες για να σας βοηθήσουν να κάνετε εσείς coach τον εαυτό σας προς την επιτυχία.


  • Σκάβοντας βαθιά.

Καμιά φορά αντιμετωπίζουμε λίγη δυσκολία στο να εντοπίσουμε ακριβώς τι είναι αυτό που θέλουμε και γιατί. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει αυτή η διαδικασία με τις ακόλουθες ερωτήσεις.


Τι θέλω να βελτιώσω;” Σκεφτείτε κάτι στην ζωή σας που θέλετε να βελτιώσετε. Γράψτε κάτω ακριβώς τι είναι αυτό, πχ η δουλειά. Στην συνέχεια ρωτήστε τον εαυτό σας, “Και τι άλλο;” Συνεχίστε να αναγράφετε, ρωτώντας κάθε φορά “Και τι άλλο;”. Ρωτήστε, αναγράψτε, σκάβοντας όλο και πιο βαθιά μέχρι να μη μείνει τίποτα και να “αδειάσετε εντελώς”, όπως λέμε στον τομέα μου. Αυτή η διαδικασία θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι ακριβώς θέλετε, αλλά σημαντικότερο, θα σας βοηθήσει να δείτε τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια.


  • 3 ερωτήσεις για αναθεώρηση

Ακόμα ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στο να βελτιώσουμε ή να εξαλείψουμεε αδύνατα σημεία μας, είναι οι εξής τρεις ερωτήσεις.

  1. Τι πήγε καλά;

  2. Τι δεν πήγε τόσο καλά;

  3. Τι μπορώ να κάνω διαφορετικά ή παρόμοια την επόμενη φορά;

Ιδιαίτερα χρήσιμες είναι αυτές οι ερωτήσεις για ενέργειες οι οποίες επαναλαμβάνονται. Στο τέλος κάθε ημέρας, αναγράψτε τις απαντήσεις σας σε αυτές τις ερωτήσεις. Αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο γιατί έχετε μια απογραφή των ισχυρών και αδύνατων σημείων σας που μπορείτε να ανατρέξετε ανά πάσα στιγμή. Έτσι την επόμενη φορά πριν ενεργήσετε θα μπορείτε να ελέγξετε τις σημειώσεις σας από την τελευταία φορά και αναλόγως να πράξετε. Αυτό σας τοποθετεί σε μια θέση όπου βελτιώνεστε και γίνεστε καλύτεροι κάθε φορά, με κάθε ενέργεια σας. Καθώς ο χρόνος κυλά τα πράγματα που εμφανίζονταν στην κατηγορία του δεν πήγε τόσο καλά, θα μετατοπιστούν στην ό, τι λειτούργησε καλά κατηγορία. Οι συνήθειες και οι δεξιότητές σας πλέον βελτιώνονται φυσικά, καθώς δίνετε περισσότερη προσοχή σε αυτά.


  • Δύναμη του ΤΩΡΑ!

Πολλοί, συχνά παρατηρούν μια στασιμότητα ή “κόλλημα” κάπου. Εντούτοις πάντα υπάρχει κάτι το οποίο μπορούμε να κάνουμε χωρίς να εξαρτόμαστε από κάποιον ή κάτι άλλο. Υπάρχουν πράγματα για τα οποία δε χρειαζόμαστε καν χρήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που μας κρατά πίσω, είμαστε εμείς.


Όποτε πιάνετε τον εαυτό σας στάσιμο ή αλλιώς “κολλημένο”, κάντε το εξής. Εστιαστείτε στην αναπνοή σας. Βαθιά, χαλαρή εισπνοή και εκπνοή. Μάλιστα… Αυτό θα σας φέρει πίσω στο τώρα όπου και βρίσκεται η δύναμή σας. Τώρα ρωτήστε τον εαυτό σας, “Τι μπορώ να κάνω ΤΩΡΑ το οποίο μπορεί να μετακινήσει την κατάσταση μου μπροστά;” Αν συνεχίσετε να κάνετε ό, τι μπορείτε να κάνετε, θα κάνετε σταθερά και μια μικρή πρόοδο. Η μικρή πρόοδος εξελίσσεται σε μεγάλη πρόοδο.


Θέλω να σας αφήσω με μια τελευταία συμβουλή. Εάν επρόκειτο να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία coach, θα είχατε κανονικές, προγραμματισμένες συναντήσεις μαζί του. Δεδομένου ότι αυτό θα το κάνετε μόνοι σας, θα θέλατε να το έχετε και με τον εαυτό σας αυτό. Θα χρησιμοποιήσετε αυτό τον χρόνο για να παραμείνετε στην κορυφή των στόχων σας, να παρακολουθείτε την πρόοδό σας, να θέσετε τα βήματα δράσης σας και να κάνετε προσαρμογές στο σχέδιό σας. Αυτά τα προσωπικά σας ραντεβού μπορείτε να τα ξεκινάτε με την τεχνική των τριών ερωτήσεων. Έτσι ξεκινάτε με, "μεταξύ του τελευταίου ραντεβού και τώρα τι λειτούργησε καλά;"


Σας συγχαίρω! Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να κάνετε coach τον εαυτό σας προς την επιτυχία. Συνεχίστε και προγραμματίστε τις μόνιμες συναντήσεις με τον εαυτό σας και δεσμευτείτε. Απαραίτητο για τη λογοδοσία και την δομή! Κρατήστε ένα σημειωματάριο για να παρακολουθήσετε την πρόοδό σας όσο ολοκληρώνετε τις ασκήσεις.


Τέλος κάντε κάτι για να μετακινήσετε τη ζωή σας προς τα εμπρός τώρα.


Ναι, ΤΩΡΑ!


Σας στέλνω Αγάπη και Φως,


Στεφανία

17 views0 comments