Μιλώντας για πλούτο...

Μιλώντας για πλούτο, πλούσιος, ποιος είναι πραγματικά;


Είναι πλούσιοι αυτοί που μπορεί να έχουν τα μεγάλα σπίτια και τα ακριβά ρούχα, αλλά τα κεφάλια τους είναι γεμάτα φόβο για το μέλλον και δυσπιστία για τους άλλους; Που επειδή δε ξέρουν αν θα είναι καλά σε περίπτωση που εξαφανιστούν τα λεφτά τους, είναι αναγκασμένοι συνεχώς να προσπαθούν να τα διαφυλάξουν ή και να αρπάξουν περισσότερα από άλλους, έχοντας γνώμονα μόνο τον εαυτό τους;


Είναι πλούσιοι αυτοί που παρόλο το μέγεθος του τραπεζικού τους λογαριασμού, πάντα θα βρίσκουν ευκαιρίες και θα ζουν την ζωή τους βάση των δικών τους όρων; Που έστω και αν προσωρινά τα οικονομικά τους είναι χαμηλά, θα είναι όχι για πολύ και πάντα θα βρίσκουν τρόπο να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν στην ζωή τους, έχοντας γνώμονα πάντα κάτι πέραν του εαυτού τους;


Εδώ είδαμε την διαφορά μεταξύ αυτού που σκέφτεται φτωχά και αυτού που σκέφτεται πλούσια. Μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση, αυτοί που σκέφτονται πλούσια, είναι και αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι στην ουσία τα λεφτά είναι απλά ένα μέσο και στην πραγματικότητα, πλέον αχρείαστο.


Αυτοί που σκέφτονται πλούσια δεν είναι απαραίτητα και πιο οι εκπαιδευμένοι ή οι πιο χαρισματικοί τύποι, κάποιοι από αυτούς είναι. Απλά σκέφτονται διαφορετικά. Έχουν αντιληφθεί και αυτό είναι και το πρώτο κλειδί για οποιονδήποτε θέλει να πετύχει, ότι ο πλούτος δεν είναι σε ένα μακρινό μέρος, αλλά μας περιμένει να τον βρούμε μέσα μας, ακριβώς εκεί που βρισκόμαστε.


Πλούσιος είναι αυτός που ζει βάση της δικής του αυθεντικής αλήθειας, βάση των δυνατοτήτων του και όχι των περιορισμών του. Πλούσιος είναι βασικά αυτός που μπορεί και φορά την ζωή στα μέτρα του!


Γνωρίζατε επίσης ότι και το χρήμα είναι ενέργεια; Αν τότε όπως προνοεί ο νόμος της έλξης, τα όμοια έλκουν τα όμοια τους, τότε οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας, θα προσελκύσουν στην πραγματικότητα μας τα αντίστοιχα. Εδώ αντιλαμβάνεστε, ότι ίσως να υπάρχει αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει πρώτα μέσα μας. Διότι το μέσα είναι που αντανακλάται και έξω.


Πώς σκέφτεστε, νιώθετε και πως μιλάτε όταν πρόκειται για χρήματα;


Κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, είναι το εξής. Δεν φταίτε ούτε εσείς, ούτε οι γονείς σας, ούτε ακόμα η κοινωνία, η κυβέρνηση, το σύστημα ή η μοίρα έχουν το φταίξιμο. Απλά υποδεικνύουν ότι κάπου οι πεποιθήσεις και τα πιστεύω μας, με άλλα λόγια ο “προγραμματισμός” μας όσον αφορά τα λεφτά δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Το μυαλό μας το έχουμε ξαναπεί, λειτουργεί σαν ένα κομπιούτερ, είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το πρόγραμμα που το τρέχει. Ποια είναι τα δικά σας προγράμματα;


Ας τροχοδιοδρομήσουμε ενεργειακά κάτι εδώ τώρα μαζί.


Κάτι το οποίο πολλοί δεν αντιλαμβάνονται, είναι το πόσο πλούσιοι είναι ήδη. Θα αλλάζατε τους φίλους σας; Θα αλλάζατε αυτά τα οποία σας κάνουν να γελάτε με την καρδιά σας; Θα αλλάζατε αυτά που τρώτε; Θα αλλάζατε αυτούς που αγαπάτε; Φαντάζομαι πως η απάντηση σας σε όλες αυτές τις ερωτήσεις ήταν όχι. Βλέπετε, όλα αυτά είναι περιοχές της ζωής σας όπου είστε ήδη πλούσιοι. Ψάξτε να βρείτε πού αλλού είστε στην πραγματικότητα πλούσιοι. Είμαι σίγουρη ότι κάτι άλλο θα βρείτε.


Τώρα, χρησιμοποιήστε όλα αυτά τα οποία ανακαλύψατε ότι κάνουν την ζωή σας πιο πλούσια και αναγράψτε τα σε μια Λίστα Ευγνωμοσύνης. Το αίσθημα ευγνωμοσύνης θα ανεβάσει την συχνότητα σας, κάνοντας σας πιο ανοικτούς στην αφθονία που υπάρχει ήδη διαθέσιμη για εσάς. Σας παροτρύνω μάλιστα να ξεκινήσετε ένα Ημερολόγιο Ευγνωμοσύνης. (Τα προσωπικά αποτελέσματα που θα έχετε εις βάθος χρόνου θα σας εκπλήξουν!)


Πείτε, “Ευχαριστώ για την αφθονία που ρέει ασταμάτητα στην ζωή μου. Που πάντα έχω περισσότερα από όσα χρειάζομαι, δίνοντας μου την δυνατότητα να μπορώ να κάνω περισσότερα για το ανώτερο καλό μου και το ανώτερο καλό Όλων!”.


Έχετε ξεκινήσει…


Βρίσκομαι πάντα στην διάθεσή σας.


Μέχρι τότε,


Σας στέλνω Αγάπη και Φως!


Στεφανία

14 views0 comments